TY - BOOK AU - Ripalda,Xosé Lois TI - A cultura do pan T2 - (Crónica) SN - 978-84-9782-721-8 PY - 2008/// CY - Vigo PB - : Xerais KW - Pan - KW - Galicia N1 - Bibliografía: p. 167-168 N2 - Crónica etnográfica e divulgativa dunha das nosas máis identificables tradicións, concibida xa desde o salientable lugar que os cereais ocuparon na nosa historia alimentaria, dada a súa prolongada conservación e á súa doada comercialización. O autor repasa unha a unha todas as cuestións ligadas a esa tradición que deu lugar a pans de tanta sona coma os do Porriño ou os de Cea, e orixinou topónimos como Terras do Pan. Desde o cultivo do trigo, o millo e o centeo até súas labouras; desde a tradición oral até os elementos etnográficos vencellados ao pan, coma os muíños; desde a lareira até o amasado; desde o forno e as enfornadas, aos pans de sona no país, sen esquecer a aplicación medicinal dos cereais e as receitas, A cultura do pan, de Xosé Lois Ripalda, constitúe unha homenaxe ao peso desa tradición en Galicia ER -