Ripalda, Xosé Lois (1940-) 3525
A cultura do pan / Xosé Lois Ripalda
1ª ed.
Vigo : Xerais, 2008 (Feira (Portugal) : Raihno & Neves Ltda.)
170 p. : il., fot. br. e n. ; 22 cm
(Crónica)
425366 Crónica (Edicións Xerais de Galicia)
Bibliografía : p. 167-168.
Crónica etnográfica e divulgativa dunha das nosas máis identificables tradicións, concibida xa desde o salientable lugar que os cereais ocuparon na nosa historia alimentaria, dada a súa prolongada conservación e á súa doada comercialización. O autor repasa unha a unha todas as cuestións ligadas a esa tradición que deu lugar a pans de tanta sona coma os do Porriño ou os de Cea, e orixinou topónimos como Terras do Pan. Desde o cultivo do trigo, o millo e o centeo até súas labouras ; desde a tradición oral até os elementos etnográficos vencellados ao pan, coma os muíños ; desde a lareira até o amasado ; desde o forno e as enfornadas, aos pans de sona no país, sen esquecer a aplicación medicinal dos cereais e as receitas, A cultura do pan, de Xosé Lois Ripalda, constitúe unha homenaxe ao peso desa tradición en Galicia.
978-84-9782-721-8
Pan - Galicia. 330071Pan - Galicia. 330071
664. 6 /. 7 (460. 11)