TY - BOOK AU - Cruz Cruz,Juan TI - Alimentación y cultura : : antropología de la conducta alimentaria / T2 - NT filosofía SN - 84-313-1144-4 PY - 1991/// CY - Pamplona : PB - Eunsa, KW - Alimentación - KW - Aspecto antropológico KW - Alimentación KW - Usos e costumes KW - Usos y costumbres N1 - Bibliografía : p. 397-411 N2 - A idea central do libro é que un alimento no é só un conxunto de hidratos de carbono, minerais, vitaminas; un alimento é iso e tamén unha forma, a forma da cultura, da relixión, da aceptabilidade social que ten... O que en algúns ámbitos é repugnante en outros é un alimento básico. A cociña fixo ao home desde o punto de vista evolutivo: a cocción de alimentos levou a que o sistema mandibular e dentario se retraese, posibilitando un maior desenvolvemento da cavidade ósea onde se aloxa o cerebro. Afírmase no libro que a cociña fixo humanamente ao home ER -