Cruz Cruz, Juan. 49304
Alimentación y cultura : antropología de la conducta alimentaria / Juan Cruz Cruz.
Pamplona : Eunsa, D. L. 1991.
411 p. : il. ; 22 cm.
NT filosofía
NT filosofía (EUNSA) 546162
Bibliografía : p. 397-411.
A idea central do libro é que un alimento no é só un conxunto de hidratos de carbono, minerais, vitaminas ; un alimento é iso e tamén unha forma, a forma da cultura, da relixión, da aceptabilidade social que ten. . . O que en algúns ámbitos é repugnante en outros é un alimento básico. A cociña fixo ao home desde o punto de vista evolutivo : a cocción de alimentos levou a que o sistema mandibular e dentario se retraese, posibilitando un maior desenvolvemento da cavidade ósea onde se aloxa o cerebro. Afírmase no libro que a cociña fixo humanamente ao home.
84-313-1144-4
Alimentación - Aspecto antropológico. 249477Alimentación Usos e costumes 392765Alimentación Usos y costumbres 392763
641 : 3939 : 641392. 8