De nais a fillas : receitas para non esquecer : gastronomía en feminino / coordinadora, Ana Cancela ; fotografía, Ollares de Portonovo
A Coruña : Hércules de Ediciones, D. L. 2025
245 p. : fot. cor e br. e n. ; 25 cm.
Contén receitas de : Manicha Bermúdez, Toñi Vicente, Chus González, Maricarmen Rodríguez, Eva Burgos, Ana Gago, Carlota Iglesias, Resalina e Teri Carballa e Loli Barreiro
Ao longo da historia, as mulleres foron as verdadeiras gardiás e creadoras da cociña galega tradicional. Elas preservaron e transmitiron un saber culinario que hoxe é patrimonio da nosa cultura. Queremos honrar todas esas mulleres que, durante séculos, compartiron os seus coñecementos de xeración en xeración, creando unha ponte entre o pasado e o presente mediante receitas nadas nos fogares, transmitidas de nais a fillas. Na década dos sesenta do século XX, foron as mulleres as que tomaron as rendas da gastronomía profesional xestionando mesóns, casas de comidas e restaurantes, intentando conciliar a vida familiar con interminables xornadas de traballo na hostalería. Fixérono desde un lugar discreto e, en moitas ocasións, sen o recoñecemento que merecían. Coa profesionialización do sector, a súa impagable contribución quedou no anonimato, relegada por unha sociedade que lles arrebatou un oficio que durante séculos fora seu.
9788419754899
506118 Receitas de cociña Libros informativos342394 Recetas de cocina Libros informativosCociña galega Receitas 566962Cocina gallega Recetas 436179
641. 55 2016