393833 Cunqueiro, Álvaro (1911-1981) aut
A cociña galega / Álvaro Cunqueiro ; introdución, Javier Olleros ; ilustracións, Maruxa Caeiro
Vigo : Galaxia, 2025
172 p. : il. cor ; 22 cm
(Biblioteca 75 anos)
Coa celebración do seu 75 aniversario, Editorial Galaxia recupera o espírito innovador que demostrou nas súas publicacións dende 1950 traendo, aos lectores e lectoras do século XXI moitas destas obras innovadores que supuxeron unha renovación do mundo cultural galego e, por extensión, tamén da súa sociedade. O segundo volume desta colección conmemorativa é A cociña galega, de Álvaro Cunqueiro, publicado en 1973 por vez primeira, e que agora se recupera cun limiar de Javier Olleros, cociñeiro do restaurante Culler de Pau, no Grove recoñecido, con dúas estrelas Michelin, e con ilustracións de Maruxa Caeiro. Comeza Cunqueiro citando a un gran “gourmet”, que dicía que “se todos os homes se nutren, soamente uns poucos saben comer”. Cunqueiro sabía comer, sabía o que comía, coñecías os produtos e a súa historia e, neste libro escribe, as mellores páxinas sobre a gastronomía galega, co seu saber enciclopédico e cun fermoso alento literario. Transitan por estas páxinas lampreas, queixos, mariscos, empanadas, porcos, caldos, verduras. . . e, por suposto, os viños ; el, que afirmaba que podía darlle unha volta ao país coa cunca do seu apelido na man.
9788411763936
270751 Cocina gallega270854 Cociña galega
2015 641. 568 (460. 11) (083. 12)