TY - BOOK AU - Abril,Elena TI - La cocina del mar SN - 978-84-08-22000-8 PY - 2020/// CY - Barcelona PB - : Planeta KW - Cociña KW - Receitas KW - Cocina KW - Recetas N2 - A cociña de peixe e marisco, nos seus múltiples e diferentes posibilidades que ofrece, é cada vez máis unha das estrelas nos grandes restaurantes do noso país. As especies procedentes do Cantábrico, Atlántico e Mediterráneo son extraordinariamente apreciadas, e en moitos casos convértense nos verdadeiros protagonistas da mesa. Así mesmo, a interminable despensa mariña é unha das esencias da boa alimentación, un elemento insubstituíble para garantir unha dieta perfecta desde o punto de vista nutricional e saudable, e por tradición e talento España é un auténtico paraíso da cociña do mar. Neste libro ponse de relevo esta excepcional riqueza que o mar presenta desde o punto de vista gastronómico, a mans de prestixiosos chefs especialistas na cociña mariña, que prestaron as súas creacións para esta obra, grandes cociñeiros de grandes restaurantes, como Joan Roca (O Celler de Can Roca), Anxo León ( Aponiente), Rafa Zafra (Estimar), Aitor Arregi ( Elkano), Martín Berasategui (Martín Berasategui), Elena Arzak ( Arzak), Nacho Manzano (Casa Marcial), Quique Dacosta (Quique Dacosta), Jesús Sánchez ( Cenador de Amós), Susi Díaz (A Leira) ou Eduard Xatruch, Mateu Casañas e Oriol Castro (Compartir e Gozar) ER -