La cocina del mar / [coordinación del proyecto, Elena Abril]
Barcelona : Planeta, 2020
264 p. : il. cor ; 29 cm
A cociña de peixe e marisco, nos seus múltiples e diferentes posibilidades que ofrece, é cada vez máis unha das estrelas nos grandes restaurantes do noso país. As especies procedentes do Cantábrico, Atlántico e Mediterráneo son extraordinariamente apreciadas, e en moitos casos convértense nos verdadeiros protagonistas da mesa. Así mesmo, a interminable despensa mariña é unha das esencias da boa alimentación, un elemento insubstituíble para garantir unha dieta perfecta desde o punto de vista nutricional e saudable, e por tradición e talento España é un auténtico paraíso da cociña do mar. Neste libro ponse de relevo esta excepcional riqueza que o mar presenta desde o punto de vista gastronómico, a mans de prestixiosos chefs especialistas na cociña mariña, que prestaron as súas creacións para esta obra, grandes cociñeiros de grandes restaurantes, como Joan Roca (O Celler de Can Roca) , Anxo León (Aponiente) , Rafa Zafra (Estimar) , Aitor Arregi (Elkano) , Martín Berasategui (Martín Berasategui) , Elena Arzak (Arzak) , Nacho Manzano (Casa Marcial) , Quique Dacosta (Quique Dacosta) , Jesús Sánchez (Cenador de Amós) , Susi Díaz (A Leira) ou Eduard Xatruch, Mateu Casañas e Oriol Castro (Compartir e Gozar) .
978-84-08-22000-8
Cociña Receitas 1125Cocina Recetas 633032
2015 641. 5