Vista normal
Vista MARC
Alimentación y cultura : antropología de la conducta alimentaria / Juan Cruz Cruz.
por Cruz Cruz, Juan
.
Tipo: 



Biblioteca de orixe | Localización actual | Sinatura | Dispoñibilidade | Data de vencemento | Código de barras | Reserva de exemplares | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ribadavia – Biblioteca do Museo Etnolóxico | Ribadavia – Biblioteca do Museo Etnolóxico Sala xeral | 392.8 CRU ali | Consulta en biblioteca | 11183341 |
|
Reservas totais: 0
Bibliografía : p. 397-411.
A idea central do libro é que un alimento no é só un conxunto de hidratos de carbono, minerais, vitaminas; un alimento é iso e tamén unha forma, a forma da cultura, da relixión, da aceptabilidade social que ten... O que en algúns ámbitos é repugnante en outros é un alimento básico. A cociña fixo ao home desde o punto de vista evolutivo: a cocción de alimentos levou a que o sistema mandibular e dentario se retraese, posibilitando un maior desenvolvemento da cavidade ósea onde se aloxa o cerebro. Afírmase no libro que a cociña fixo humanamente ao home.
Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.
Non hai comentarios sobre este documento.