Vista normal Vista MARC

Alimentación y cultura : antropología de la conducta alimentaria / Juan Cruz Cruz.

por Cruz Cruz, Juan.
Tipo: materialTypeLabelLibroSeries NT filosofía (EUNSA): Editor: Pamplona : Eunsa, D.L. 1991 Descrición: 411 p. : il. ; 22 cm.ISBN: 84-313-1144-4.Materia(s): Alimentación - -- Aspecto antropológico | Alimentación -- Usos e costumes | Alimentación -- Usos y costumbresResumo: A idea central do libro é que un alimento no é só un conxunto de hidratos de carbono, minerais, vitaminas; un alimento é iso e tamén unha forma, a forma da cultura, da relixión, da aceptabilidade social que ten... O que en algúns ámbitos é repugnante en outros é un alimento básico. A cociña fixo ao home desde o punto de vista evolutivo: a cocción de alimentos levou a que o sistema mandibular e dentario se retraese, posibilitando un maior desenvolvemento da cavidade ósea onde se aloxa o cerebro. Afírmase no libro que a cociña fixo humanamente ao home. Lista(s) nas que aparece este ítem: Museo Etnolóxico. Recetario O Ribeiro
Etiquetas desta biblioteca: Non hai etiquetas desta biblioteca para este título. Para engadir etiquetas ingrese na súa conta do catálogo.
    valoración media: 0.0 (0 votos)

Biblioteca de orixe Localización actual Sinatura Dispoñibilidade Data de vencemento Código de barras Reserva de exemplares Datos do exemplar
Ribadavia – Biblioteca do Museo Etnolóxico
Ribadavia – Biblioteca do Museo Etnolóxico
Sala xeral
392.8 CRU ali Consulta en biblioteca 11183341
Reservas totais: 0

Bibliografía : p. 397-411.

A idea central do libro é que un alimento no é só un conxunto de hidratos de carbono, minerais, vitaminas; un alimento é iso e tamén unha forma, a forma da cultura, da relixión, da aceptabilidade social que ten... O que en algúns ámbitos é repugnante en outros é un alimento básico. A cociña fixo ao home desde o punto de vista evolutivo: a cocción de alimentos levou a que o sistema mandibular e dentario se retraese, posibilitando un maior desenvolvemento da cavidade ósea onde se aloxa o cerebro. Afírmase no libro que a cociña fixo humanamente ao home.

Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.

Non hai comentarios sobre este documento.

Ingrese na súa conta para facer un comentario.

Coa tecnoloxía Koha