De nais a fillas : receitas para non esquecer : gastronomía en feminino / coordinadora, Ana Cancela ; fotografía, Ollares de Portonovo
por Cancela Muras, Ana [editor literario]
.
Tipo: 




Biblioteca de orixe | Localización actual | Sinatura | Número de volume | Dispoñibilidade | Data de vencemento | Código de barras | Reserva de exemplares | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Lugo – Biblioteca Pública de Lugo | Lugo – Biblioteca Pública de Lugo Sala préstamo | 641 DEN [novidades] | Prestado | 18/08/2025 | BL000051131 |
|
||
Vilanova de Arousa – Biblioteca Pública Municipal Irmáns Camba | Vilanova de Arousa – Biblioteca Pública Municipal Irmáns Camba Sala xeral | 341 CAN nai | 1 | Dispoñible | PBM082000015002 |
|
||
Rois – Biblioteca Pública Municipal de Rois | Rois – Biblioteca Pública Municipal de Rois Sala xeral | SAU CAN nai | Dispoñible | CBM092000012353 |
|
|||
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal | Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal 3º andar | [NOVIDADES XULLO] 641 DEN [G] | Prestado | 25/08/2025 | BS000066391 |
|
||
Ourense – Biblioteca Pública de Ourense Nós | Ourense – Biblioteca Pública de Ourense Nós 2º andar | 641.5 DEN | Prestado | 07/08/2025 | BO000084427 |
|
||
Ourense - Biblioteca Móbil de Ourense Occidental | Ourense - Biblioteca Móbil de Ourense Occidental Biblioteca móbil | 64 DEN | Prestado | 19/10/2025 | BMOU2000001651 |
|
||
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel | Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel Sala préstamo | 641.55 DEN | Dispoñible | BV000104050 |
|
Contén receitas de: Manicha Bermúdez, Toñi Vicente, Chus González, Maricarmen Rodríguez, Eva Burgos, Ana Gago, Carlota Iglesias, Resalina e Teri Carballa e Loli Barreiro
Ao longo da historia, as mulleres foron as verdadeiras gardiás e creadoras da cociña galega tradicional. Elas preservaron e transmitiron un saber culinario que hoxe é patrimonio da nosa cultura. Queremos honrar todas esas mulleres que, durante séculos, compartiron os seus coñecementos de xeración en xeración, creando unha ponte entre o pasado e o presente mediante receitas nadas nos fogares, transmitidas de nais a fillas. Na década dos sesenta do século XX, foron as mulleres as que tomaron as rendas da gastronomía profesional xestionando mesóns, casas de comidas e restaurantes, intentando conciliar a vida familiar con interminables xornadas de traballo na hostalería. Fixérono desde un lugar discreto e, en moitas ocasións, sen o recoñecemento que merecían. Coa profesionialización do sector, a súa impagable contribución quedou no anonimato, relegada por unha sociedade que lles arrebatou un oficio que durante séculos fora seu.
Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.
Non hai comentarios sobre este documento.