Vista normal Vista MARC

De nais a fillas : receitas para non esquecer : gastronomía en feminino / coordinadora, Ana Cancela ; fotografía, Ollares de Portonovo

por Cancela Muras, Ana [editor literario].
Tipo: materialTypeLabelLibroEditor: A Coruña : Hércules de Ediciones , D.L. 2025 Descrición: 245 p. : fot. cor e br. e n. ; 25 cm.ISBN: 9788419754899.Materia(s): Receitas de cociña -- Libros informativos | Recetas de cocina -- Libros informativos | Cociña galega -- Receitas | Cocina gallega -- Recetas | Cociña e gastronomía
Contido:
Contén receitas de: Manicha Bermúdez, Toñi Vicente, Chus González, Maricarmen Rodríguez, Eva Burgos, Ana Gago, Carlota Iglesias, Resalina e Teri Carballa e Loli Barreiro
Resumo: Ao longo da historia, as mulleres foron as verdadeiras gardiás e creadoras da cociña galega tradicional. Elas preservaron e transmitiron un saber culinario que hoxe é patrimonio da nosa cultura. Queremos honrar todas esas mulleres que, durante séculos, compartiron os seus coñecementos de xeración en xeración, creando unha ponte entre o pasado e o presente mediante receitas nadas nos fogares, transmitidas de nais a fillas. Na década dos sesenta do século XX, foron as mulleres as que tomaron as rendas da gastronomía profesional xestionando mesóns, casas de comidas e restaurantes, intentando conciliar a vida familiar con interminables xornadas de traballo na hostalería. Fixérono desde un lugar discreto e, en moitas ocasións, sen o recoñecemento que merecían. Coa profesionialización do sector, a súa impagable contribución quedou no anonimato, relegada por unha sociedade que lles arrebatou un oficio que durante séculos fora seu. Lista(s) nas que aparece este ítem: BPV non ficción xuño 2025 | Biblioteca Lugo : Novidades non ficción xullo2025
Etiquetas desta biblioteca: Non hai etiquetas desta biblioteca para este título. Para engadir etiquetas ingrese na súa conta do catálogo.
    valoración media: 0.0 (0 votos)

Biblioteca de orixe Localización actual Sinatura Número de volume Dispoñibilidade Data de vencemento Código de barras Reserva de exemplares Datos do exemplar
Lugo – Biblioteca Pública de Lugo
Lugo – Biblioteca Pública de Lugo
Sala préstamo
641 DEN [novidades] Prestado 18/08/2025 BL000051131
Vilanova de Arousa – Biblioteca Pública Municipal Irmáns Camba
Vilanova de Arousa – Biblioteca Pública Municipal Irmáns Camba
Sala xeral
341 CAN nai 1 Dispoñible PBM082000015002
Rois – Biblioteca Pública Municipal de Rois
Rois – Biblioteca Pública Municipal de Rois
Sala xeral
SAU CAN nai Dispoñible CBM092000012353
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal
3º andar
[NOVIDADES XULLO] 641 DEN [G] Prestado 25/08/2025 BS000066391
Ourense – Biblioteca Pública de Ourense Nós
Ourense – Biblioteca Pública de Ourense Nós
2º andar
641.5 DEN Prestado 07/08/2025 BO000084427
Ourense - Biblioteca Móbil de Ourense Occidental
Ourense - Biblioteca Móbil de Ourense Occidental
Biblioteca móbil
64 DEN Prestado 19/10/2025 BMOU2000001651
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Sala préstamo
641.55 DEN Dispoñible BV000104050
Reservas totais: 0

Contén receitas de: Manicha Bermúdez, Toñi Vicente, Chus González, Maricarmen Rodríguez, Eva Burgos, Ana Gago, Carlota Iglesias, Resalina e Teri Carballa e Loli Barreiro

Ao longo da historia, as mulleres foron as verdadeiras gardiás e creadoras da cociña galega tradicional. Elas preservaron e transmitiron un saber culinario que hoxe é patrimonio da nosa cultura. Queremos honrar todas esas mulleres que, durante séculos, compartiron os seus coñecementos de xeración en xeración, creando unha ponte entre o pasado e o presente mediante receitas nadas nos fogares, transmitidas de nais a fillas. Na década dos sesenta do século XX, foron as mulleres as que tomaron as rendas da gastronomía profesional xestionando mesóns, casas de comidas e restaurantes, intentando conciliar a vida familiar con interminables xornadas de traballo na hostalería. Fixérono desde un lugar discreto e, en moitas ocasións, sen o recoñecemento que merecían. Coa profesionialización do sector, a súa impagable contribución quedou no anonimato, relegada por unha sociedade que lles arrebatou un oficio que durante séculos fora seu.

Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.

Non hai comentarios sobre este documento.

Ingrese na súa conta para facer un comentario.

Coa tecnoloxía Koha