Vista normal Vista MARC

A cociña galega / Álvaro Cunqueiro ; introdución, Javier Olleros ; ilustracións, Maruxa Caeiro

por Cunqueiro, Álvaro (1911-1981 ) [autor]; Olleros, Javier [prologuista]; Caeiro, Maruxa [ilustrador].
Tipo: materialTypeLabelLibroSeries (Biblioteca 75 anos).Editor: Vigo : Galaxia , 2025 Descrición: 172 p. : il. cor ; 22 cm.ISBN: 9788411763936.Materia(s): Cocina gallega | Cociña galega | Cociña e gastronomíaResumo: Coa celebración do seu 75 aniversario, Editorial Galaxia recupera o espírito innovador que demostrou nas súas publicacións dende 1950 traendo, aos lectores e lectoras do século XXI moitas destas obras innovadores que supuxeron unha renovación do mundo cultural galego e, por extensión, tamén da súa sociedade. O segundo volume desta colección conmemorativa é A cociña galega, de Álvaro Cunqueiro, publicado en 1973 por vez primeira, e que agora se recupera cun limiar de Javier Olleros, cociñeiro do restaurante Culler de Pau, no Grove recoñecido, con dúas estrelas Michelin, e con ilustracións de Maruxa Caeiro. Comeza Cunqueiro citando a un gran “gourmet”, que dicía que “se todos os homes se nutren, soamente uns poucos saben comer”. Cunqueiro sabía comer, sabía o que comía, coñecías os produtos e a súa historia e, neste libro escribe, as mellores páxinas sobre a gastronomía galega, co seu saber enciclopédico e cun fermoso alento literario. Transitan por estas páxinas lampreas, queixos, mariscos, empanadas, porcos, caldos, verduras... e, por suposto, os viños; el, que afirmaba que podía darlle unha volta ao país coa cunca do seu apelido na man. Lista(s) nas que aparece este ítem: Biblioteca de Covelo - Novidades Adultos 2025 | BPV non ficción abril 2025
Etiquetas desta biblioteca: Non hai etiquetas desta biblioteca para este título. Para engadir etiquetas ingrese na súa conta do catálogo.
    valoración media: 0.0 (0 votos)

Biblioteca de orixe Localización actual Sinatura Número de volume Dispoñibilidade Notas Data de vencemento Código de barras Reserva de exemplares Datos do exemplar
Poio – Biblioteca Pública Municipal de Poio
Poio – Biblioteca Pública Municipal de Poio
Sala xeral
G 641 CUN coc Dispoñible PBM043000026061
Burela – Biblioteca Pública Municipal de Burela
Burela – Biblioteca Pública Municipal de Burela
Sala Galicia
G/641.56 CUN coc 1 Dispoñible LBM007001228203
Vila de Cruces – Biblioteca Pública Municipal Neira Vilas
Vila de Cruces – Biblioteca Pública Municipal Neira Vilas
Sala xeral
641 CUN coc Dispoñible PBM077000016851
Covelo – Biblioteca Pública Municipal de Covelo
Covelo – Biblioteca Pública Municipal de Covelo
Sala xeral
641 CUN coc Dispoñible "Subvención Novidades Editorias en Galego 2025" PBM019000016531
Arzúa – Biblioteca Pública Municipal Rosalía de Castro
Arzúa – Biblioteca Pública Municipal Rosalía de Castro
2º andar
G-641 CUN coc Dispoñible CBM007000070401
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Sala préstamo
641 CUN coc Prestado 23/05/2025 BV000103210
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal
Ferrol – Biblioteca Municipal Central
3º andar
[NOVIDADES ABRIL] 641 CUN coc [G] Prestado 09/06/2025 BS000064636
Reservas totais: 0

Coa celebración do seu 75 aniversario, Editorial Galaxia recupera o espírito innovador que demostrou nas súas publicacións dende 1950 traendo, aos lectores e lectoras do século XXI moitas destas obras innovadores que supuxeron unha renovación do mundo cultural galego e, por extensión, tamén da súa sociedade. O segundo volume desta colección conmemorativa é A cociña galega, de Álvaro Cunqueiro, publicado en 1973 por vez primeira, e que agora se recupera cun limiar de Javier Olleros, cociñeiro do restaurante Culler de Pau, no Grove recoñecido, con dúas estrelas Michelin, e con ilustracións de Maruxa Caeiro. Comeza Cunqueiro citando a un gran “gourmet”, que dicía que “se todos os homes se nutren, soamente uns poucos saben comer”. Cunqueiro sabía comer, sabía o que comía, coñecías os produtos e a súa historia e, neste libro escribe, as mellores páxinas sobre a gastronomía galega, co seu saber enciclopédico e cun fermoso alento literario. Transitan por estas páxinas lampreas, queixos, mariscos, empanadas, porcos, caldos, verduras... e, por suposto, os viños; el, que afirmaba que podía darlle unha volta ao país coa cunca do seu apelido na man.

Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.

Non hai comentarios sobre este documento.

Ingrese na súa conta para facer un comentario.

Coa tecnoloxía Koha