A cociña galega / Álvaro Cunqueiro ; introdución, Javier Olleros ; ilustracións, Maruxa Caeiro
por Cunqueiro, Álvaro (1911-1981 ) [autor]
; Olleros, Javier [prologuista]
; Caeiro, Maruxa [ilustrador]
.
Tipo: 


Biblioteca de orixe | Localización actual | Sinatura | Número de volume | Dispoñibilidade | Notas | Data de vencemento | Código de barras | Reserva de exemplares | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Poio – Biblioteca Pública Municipal de Poio | Poio – Biblioteca Pública Municipal de Poio Sala xeral | G 641 CUN coc | Dispoñible | PBM043000026061 |
|
||||
Burela – Biblioteca Pública Municipal de Burela | Burela – Biblioteca Pública Municipal de Burela Sala Galicia | G/641.56 CUN coc | 1 | Dispoñible | LBM007001228203 |
|
|||
Vila de Cruces – Biblioteca Pública Municipal Neira Vilas | Vila de Cruces – Biblioteca Pública Municipal Neira Vilas Sala xeral | 641 CUN coc | Dispoñible | PBM077000016851 |
|
||||
Covelo – Biblioteca Pública Municipal de Covelo | Covelo – Biblioteca Pública Municipal de Covelo Sala xeral | 641 CUN coc | Dispoñible | "Subvención Novidades Editorias en Galego 2025" | PBM019000016531 |
|
|||
Arzúa – Biblioteca Pública Municipal Rosalía de Castro | Arzúa – Biblioteca Pública Municipal Rosalía de Castro 2º andar | G-641 CUN coc | Dispoñible | CBM007000070401 |
|
||||
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel | Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel Sala préstamo | 641 CUN coc | Prestado | 23/05/2025 | BV000103210 |
|
|||
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal | Ferrol – Biblioteca Municipal Central 3º andar | [NOVIDADES ABRIL] 641 CUN coc [G] | Prestado | 09/06/2025 | BS000064636 |
|
Coa celebración do seu 75 aniversario, Editorial Galaxia recupera o espírito innovador que demostrou nas súas publicacións dende 1950 traendo, aos lectores e lectoras do século XXI moitas destas obras innovadores que supuxeron unha renovación do mundo cultural galego e, por extensión, tamén da súa sociedade. O segundo volume desta colección conmemorativa é A cociña galega, de Álvaro Cunqueiro, publicado en 1973 por vez primeira, e que agora se recupera cun limiar de Javier Olleros, cociñeiro do restaurante Culler de Pau, no Grove recoñecido, con dúas estrelas Michelin, e con ilustracións de Maruxa Caeiro. Comeza Cunqueiro citando a un gran “gourmet”, que dicía que “se todos os homes se nutren, soamente uns poucos saben comer”. Cunqueiro sabía comer, sabía o que comía, coñecías os produtos e a súa historia e, neste libro escribe, as mellores páxinas sobre a gastronomía galega, co seu saber enciclopédico e cun fermoso alento literario. Transitan por estas páxinas lampreas, queixos, mariscos, empanadas, porcos, caldos, verduras... e, por suposto, os viños; el, que afirmaba que podía darlle unha volta ao país coa cunca do seu apelido na man.
Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.
Non hai comentarios sobre este documento.