Azúcar : una historia de la civilización humana / Ulbe Bosma ; traducción de Pedro Pacheco González
por Bosma, Ulbe ( 1962- )
; Pacheco González, Pedro [tradutor]
.
Tipo: 












Biblioteca de orixe | Localización actual | Sinatura | Dispoñibilidade | Notas | Data de vencemento | Código de barras | Reserva de exemplares | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel | Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel Sala préstamo | 94 BOS azu | Reservado | BV000103098 | 2 |
|
||
Oleiros – Biblioteca Central Rialeda | Oleiros – Biblioteca Central Rialeda 1º andar | 330 BOS azu | Dispoñible | col0000278270 |
|
|||
Ourense – Biblioteca Pública de Ourense Nós | Ourense – Biblioteca Pública de Ourense Nós 2º andar | 94 BOS azu | Prestado | 21/05/2025 | BO000081775 |
|
||
A Coruña – Biblioteca Pública Miguel González Garcés | A Coruña – Biblioteca Pública Miguel González Garcés Sala préstamo | 94 (100) BOS azu [Expositor] | Prestado | Novidades marzo 2025 | 23/05/2025 | BC000077904 |
|
|
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal | Ferrol – Biblioteca Municipal Central 3º andar | [NOVIDADES MARZO] 94(47) BOS azu | Prestado | 21/05/2025 | BS000063770 |
|
Tít. orix.: The World of sugar: How the sweet stuff transformed Our Politics, Health, and Enviroment over 2.000 Years.
A irresistible crónica de como, durante máis de 2.500 anos, o doce transformou a nosa xeopolítica, saúde e medioambiente.
A historia mundial do azucre e a historia mundial do capitalismo esetán estreitamente vinculadas entre si. Ulbe Bosma, neste primeiro relato verdadeiramente global dunha mercadoría tan crucial, lévanos aos campos dos campesiños indios, as casas de comercio dos mercadores chineses, os esforzos monopolizadores dos industriais de Nova York e as rebelións dos traballadores escravizados do azucre en Cuba para trazar como algo tan mundano chegou a desempeñar un papel crucial na creación do mundo que habitamos hoxe. Este libro é historia global na súa mellor expresión.
Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.
Non hai comentarios sobre este documento.