Vista normal Vista MARC

Ben mantidos : historia cultural da gastronomía galega / Xavier Castro ; [epílogo, Xesús Alonso Montero]

por Castro, Xavier (1954-) [autor]; Alonso Montero, Xesús (1928- ) [prologuista].
Tipo: materialTypeLabelLibroSeries Ensaio (Galaxia): 134Editor: Vigo : Galaxia , 2024 Descrición: 222 p. ; 23 cm.ISBN: 978-84-1176-342-4.Materia(s): Gastronomía -- Galicia | Gastronomía -- Galicia | Cociña e gastronomíaResumo: Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares. Lista(s) nas que aparece este ítem: BPV non ficción novembro 2024
Etiquetas desta biblioteca: Non hai etiquetas desta biblioteca para este título. Para engadir etiquetas ingrese na súa conta do catálogo.
    valoración media: 0.0 (0 votos)

Biblioteca de orixe Localización actual Sinatura Dispoñibilidade Notas Data de vencemento Código de barras Reserva de exemplares Datos do exemplar
Neda – Biblioteca Pública Municipal de Neda
Neda – Biblioteca Pública Municipal de Neda
Sala Galicia
G-641 CAS ben Dispoñible Nota de adquisición: Donación Vicente Araguas CBM064000037405
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Depósito legal
DL 16578 Acceso restrinxido BV000099242
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel
Sala préstamo
641 CAS ben Prestado 20/01/2025 BV000099025
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal
3º andar
[NOVIDADES NOVEMBRO] 641 CAS his [G] Reservado BS000062380 1
Reservas totais: 1

Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares.

Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.

Non hai comentarios sobre este documento.

Ingrese na súa conta para facer un comentario.

Coa tecnoloxía Koha