Vista normal
Vista MARC
Ben mantidos : historia cultural da gastronomía galega / Xavier Castro ; [epílogo, Xesús Alonso Montero]
por Castro, Xavier (1954-) [autor]; Alonso Montero, Xesús (1928- ) [prologuista].
Tipo: LibroSeries Ensaio (Galaxia): 134Editor: Vigo : Galaxia , 2024 Descrición: 222 p. ; 23 cm.ISBN: 978-84-1176-342-4.Materia(s): Gastronomía -- Galicia | Gastronomía -- Galicia | Cociña e gastronomíaResumo: Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares. Lista(s) nas que aparece este ítem: BPV non ficción novembro 2024Biblioteca de orixe | Localización actual | Sinatura | Dispoñibilidade | Notas | Data de vencemento | Código de barras | Reserva de exemplares | Datos do exemplar |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Neda – Biblioteca Pública Municipal de Neda | Neda – Biblioteca Pública Municipal de Neda Sala Galicia | G-641 CAS ben | Dispoñible | Nota de adquisición: Donación Vicente Araguas | CBM064000037405 |
|
||
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel | Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel Depósito legal | DL 16578 | Acceso restrinxido | BV000099242 |
|
|||
Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel | Vigo – Biblioteca Pública Juan Compañel Sala préstamo | 641 CAS ben | Prestado | 20/01/2025 | BV000099025 |
|
||
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal | Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal 3º andar | [NOVIDADES NOVEMBRO] 641 CAS his [G] | Reservado | BS000062380 | 1 |
|
Reservas totais: 1
Xavier Castro Pérez, estudoso da historia cultural da alimentación e a culinaria galega, ofrécenos en "Ben mantidos" un percorrido polos maiores e máis ilustres protagonistas da nosa gastronomía: o cocido, o caldo, as empanadas, o polbo, as vieirias... Unha novidosa interpretación da nosa historia, unha "nova crónica de nós", fornecida de alento e optimismo e cunha ollada que permita que as novas xeracións se identifiquen cuunha sociedade vizosa que pasou penurias xa superadas, o que leva ao autor a soster que, coa dieta atlántica, os galegos estivemos, e seguimos a estar, ben mantidos. E moi satisfeitos cos nosos xantares.
Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.
Non hai comentarios sobre este documento.