Vista normal Vista MARC

No me tires : el libro que evitará que desperdicies comida / Fabián León

por León, Fabián [autor].
Tipo: materialTypeLabelLibroEditor: Madrid : Oberon , D.L. 2021 Descrición: 199 p. : fot. cor ; 24 cm.ISBN: 9788441543850.Materia(s): Cociña | Cocina | Alimentación - -- Consellos prácticos | Alimentación -- Consejos prácticos | Ecoloxía | EcologíaResumo: Moitos nos preocupamos por reciclar, comprar produtos ecolóxicos e locais ou evitar consumir produtos envasados en plástico. Pero, e se che dixese que hai algo que estamos a pasar por alto? Un problema que xera ata un 10% das emisións globais de CO2 e que necesitamos parar canto antes? Ese problema chámase desperdicio alimentario. Todos tiramos comida, pónsenos malas sóbralas ou decidimos deixar ese anaco de brócoli infinitamente ata que acabamos tirándoo. Pero tamén tiramos alimentos porque si: peladuras de pataca, troncos de brócoli, talos de cenoria... Sabías que podes facer un caldo nutritivo e cheo de sabor con todo o que che sobra das túas verduras? Ese é o obxectivo deste libro: Que aprendas a organizarche na cociña para que deixes de tirar comida, á vez que aforras tempo e diñeiro. Aprenderás a ser sostible na cociña, a ser versátil e a atopar solucións creativas para cada cousa que antes tirarías ao lixo. Chips de pel de pataca crujientes, biscoito de pousos de café ou mesmo receitas 'limpa neveiras' que che axudarán a comprar menos e aproveitar máis. Este libro pretende ser un antes e un despois na revolución contra o desperdicio alimentario. Podes cociñar en casa e seguir tirando comida ou podes ser un aprovechador, ti decides de que lado estás. Lista(s) nas que aparece este ítem: #SenContaminaciónPorPlásticos
Etiquetas desta biblioteca: Non hai etiquetas desta biblioteca para este título. Para engadir etiquetas ingrese na súa conta do catálogo.
    valoración media: 0.0 (0 votos)

Biblioteca de orixe Localización actual Sinatura Dispoñibilidade Data de vencemento Código de barras Reserva de exemplares Datos do exemplar
Oleiros – Biblioteca Central Rialeda
Oleiros – Biblioteca Central Rialeda
Sala préstamo
641.5 LEO nom Dispoñible col0000243655
Dodro – Biblioteca Pública Municipal de Dodro
Dodro – Biblioteca Pública Municipal de Dodro
Sala xeral
641 FAB nom Dispoñible CBM042000013880
Ferrol – Biblioteca Municipal Central
Ferrol – Biblioteca Municipal Central
Sala préstamo
641 LEO nom Dispoñible BF1000029200
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal
Santiago de Compostela – Biblioteca Pública Ánxel Casal
3º andar
641 LEO nom Prestado 25/06/2025 BS000043102
Reservas totais: 0

Moitos nos preocupamos por reciclar, comprar produtos ecolóxicos e locais ou evitar consumir produtos envasados en plástico. Pero, e se che dixese que hai algo que estamos a pasar por alto? Un problema que xera ata un 10% das emisións globais de CO2 e que necesitamos parar canto antes? Ese problema chámase desperdicio alimentario. Todos tiramos comida, pónsenos malas sóbralas ou decidimos deixar ese anaco de brócoli infinitamente ata que acabamos tirándoo. Pero tamén tiramos alimentos porque si: peladuras de pataca, troncos de brócoli, talos de cenoria... Sabías que podes facer un caldo nutritivo e cheo de sabor con todo o que che sobra das túas verduras? Ese é o obxectivo deste libro: Que aprendas a organizarche na cociña para que deixes de tirar comida, á vez que aforras tempo e diñeiro. Aprenderás a ser sostible na cociña, a ser versátil e a atopar solucións creativas para cada cousa que antes tirarías ao lixo. Chips de pel de pataca crujientes, biscoito de pousos de café ou mesmo receitas 'limpa neveiras' que che axudarán a comprar menos e aproveitar máis. Este libro pretende ser un antes e un despois na revolución contra o desperdicio alimentario. Podes cociñar en casa e seguir tirando comida ou podes ser un aprovechador, ti decides de que lado estás.

Os comentarios publicaranse en canto os aprobe un bibliotecario. Consulte os criterios de moderación.

Non hai comentarios sobre este documento.

Ingrese na súa conta para facer un comentario.

Coa tecnoloxía Koha